20 sep 2013 12:45

Persconferentie ‘Minder zout in de voeding van de Belgen’ op 23/09/13 - minister Onkelinx

Minister van volksgezondheid Laurette Onkelinx nodigt u uit op de persconferentie over de succesvolle verlaging van het zoutgehalte in belangrijke voedingsmiddelen op de Belgische markt.

Voedingsmiddelen geproduceerd in België bevatten vandaag een pak minder zout dan enkele jaren geleden. Dit is het resultaat van goede afspraken tussen de voedingsindustrie en de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, in het kader van het Federaal Plan Voeding en Gezondheid.
Natrium, het hoofdbestanddeel van zout, is verantwoordelijk voor hoge bloeddruk en dus voor hart- en vaatziekten, nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak in ons land.


Deze sprekers lichten de problematiek van zout en zoutreductie voor u toe:
• Laurette Onkelinx, Minister van Volksgezondheid
• Dr. Freddy Van de Casseye, Voorzitter-Algemeen directeur Belgische Cardiologische Liga
• Chris Moris, Directeur-generaal Fevia (Federatie Voedingsindustrie)
• Dominique Michel, Gedelegeerd bestuurder van Comeos (Federatie Handel en Diensten)

 

Wanneer?
Maandag 23/09/2013 om 14u


Waar?
Residence Palace, zaal Polak
Het Résidence Palace vindt u in de buurt van het Schumanplein. Het adres is:
Wetstraat 155 – Blok C
1040 Brussel

http://www.presscenter.org/nl/page/hoe-kunt-u-het-r%C3%A9sidence-palace-vinden